Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Meta 2"

U velikoj akciji uhapšeno 15 osoba i oduzeta značajna količina droge

policija mupzdk hapsenje
Foto: Screenshot/ YouTube

Policijska akcija Meta 2 usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za – neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, teške krađe i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija

U nastavku operativne akcije kodnog naziva “Meta 2”, koju provode pripadnici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK), slobode je lišeno 15 osoba od kojih 12 na području Kaknja, a tri na području Zavidovića, potvrđeno je Feni u MUP-u ZDK.

Epilog je to nastavka spomenute akcije u sklopu koje su danas izvršeni pretresi na 19 lokacija, i to 16 na području Kaknja i tri u Zavidovićima.

U pretresima stambenih i drugih objekata, koje koriste osobe lišene slobode, pronađena je i oduzeta značajna količina praškaste i zeljaste materije koja asocira na narkotička sredstva.

Naime, radi se o 1.300 grama praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu ‘speed’ i 162 upakovana sadržaja praškaste materije spremne za uličnu prodaju, kao i 25 grama hašiša i 31 paketić iste materije, te 200 grama i 14 upakovanih sadržaja biljne materije koja asocira na opojnu drogu i tri stabljike indijske konoplje.

Istovremeno, u pretresima je oduzeto – osam preciznih vaga i devet mobilnih tekefona, te jedna puška i jedan pištolj, kao i određena količina puščane i pištoljske municije i drugi predmet i tragovi koji će poslužiti kao dokazi u predstojećem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičene osobe će biti predane u nadležnost Tužilaštva ZDK na daljnje postupanje.

Inače, policijska akcija Meta 2, usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za – neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, teške krađe i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Aktivnosti u okviru ove akcije realizirane su u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva ZDK, a po naredbama općinskih sudova u Zenici, Kaknju i Zavidovićima.