Crna hronika

MUPRS

U velikoj policijskoj akciji šest osoba uhapšeno zbog krađe vozila

20/10/2021

Osobe lišene slobode dovode se u vezu s kriminalnom strukturom koja je duži vremenski period na području Sarajeva, Doboja i Tuzle vršila krivična djela u vezi sa krađom vozila

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas su slobode lišili šest osoba koje se dovode u vezu s kriminalnom strukturom koja je duži vremenski period na području Sarajeva, Doboja i Tuzle vršila krivična djela u vezi s krađom vozila, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz MUP-a RS-a, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo “Organizovani kriminal” u vezi s krivičnim djelom “Teška krađa” slobode su lišeni Ž.K. iz Banjaluke, S.R. iz Laktaša, S.P. iz Milića, M.T. iz Pala, te M.M. i V.K. iz Sokoca.

“Tokom dosadašnjih aktivnosti policijski službenici su na području Banjaluke, Doboja i Istočnog Sarajeva izvršili pretrese na 15 lokacija i pronašli sedam vozila za koja postoji sumnja da su ukradena na području BiH i zemalja Evropske unije”, navodi se u saopštenju.

Navedene aktivnosti realizuje Uprava za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa policijskim upravama Doboj i Istočno Sarajevo, te MUP-ovima Kantona Sarajevo i Kantona Tuzla.

“Nastavlja se dalji rad u vezi dokumentovanja gore navedenih krivičnih djela”, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.