premiership

Kladionice već znaju ko će biti novi trener Newcastlea?!

New Project (93)

U sljedećem prelaznom roku Newcastle prema pravilima finansijskog fair-playa može potrošiti oko 200 miliona funti

Steve Bruce (60), engleska igračka i trenerska legenda, više nije trener Newcastlea. Klub je objavio da je do prekida saradnje došlo sporazumno, ali jasno je kako je to odluka novih vlasnika Newcastlea.

Prije dvije sedmice je kultni premierligaš prodat saudijskom javnom investicijskom fondu za 305 miliona funti i prva odluka novih vlasnika bila je promjena trenera koji ekipu ostavlja na predzadnjem mjestu Premiershipa.

“Mislim da mi je ovo zadnji posao u karijeri. Nije stvar u meni, to je postalo užasno naporno čitavoj mojoj porodici. Od prvog dana mi je u Newcastleu bilo jako, jako teško. Mislio sam da mogu sve istrpiti, ali bilo je neizdrživo. Nisu me željeli, govorili su da neću uspjeti, da sam beskoristan, da sam debelo smetalo, da sam taktički nesposoban… I tako od prvog dana”, rekao je Bruce, koji je Newcastle vodio u 97 utakmica i ostvario samo 28 pobjeda.

Fabrizio Romano, najpouzdaniji novinar kada su u pitanju transferi igrača i trenera, tvrdi da postoje dvojica kandidata za klupu Newcastlea.

Favorit je Paulo Fonseca, koji je pregovore s Newcastleom započeo prije nekoliko dana.

Čini se da kladionice imaju jake informacije kada je Fonseca u pitanju. Za njegovo preuzimanje klupe Newcastlea kvota je samo 1.30, a drugi kandidat je Lucien Favre i na njega je koeficijent oko 5.

Fonseca je u posljednjih sedam godina vodio Porto, Bragu, Šahtar i Romu, koju je napustio u junu. Favre, s kojim Newcastle još nije započeo pregovore, bez posla je od prošle godine kada je napustio dortmundsku Borussiju. Prije toga je vodio Nicu, Borussiju Mönchengladbach, Herthu, Zurich i Servette.

U sljedećem prelaznom roku Newcastle prema pravilima finansijskog fair-playa može potrošiti oko 200 miliona funti.