Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Zenici i Vitezu uhapšeno pet osoba

zivinice-policija1111

Policijski službenici Federalne uprave policije, u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a Srednjobosanskog kantona, prilikom provođenja planiranih aktivnosti u cilju sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga a u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti imovinskih delikata su 5. augusta, po naredbi Općinskog suda Zenica, na području općine Zenica izvršili pretresanje putničkog vozila BMW, kojim je upravljao S.V., a u vozilu su zatečeni A.Č. i B.D. iz Zenice.

Prilikom pretresa kod njih je pronađena veća količina opojne droge cannabis i speed. Navedene osobe su lišene slobode i nad njima je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

U cilju okončanja planiranih aktivnosti i dalje istrage, danas su izvršeni pretresi na četiri lokacije na području općine Vitez, kojom prilikom je pronađena veća količina opojne droge (heroin, speed, cannabis) i drugog dokaznog materijala koji upućuje da su osobe I.F. i M.Č. iz Viteza u proteklom periodu kontinuirano s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi izvršile više krivičnih djela iz oblasti imovinskog delikta – iznuda i lihvarstvo prema više osoba, od kojih je samo jedna oštećena za iznos od oko 1.000.000 KM.

Tako pribavljeni novac I.F. je koristio za neovlaštenu nabavku opojne droge radi dalje prodaje.

Navedene osobe su lišene slobode i nad njima je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, saopćeno je iz Federalne uprave policije.