Crna hronika

akcija "logan"

Ubica iz Srbije za kojim je tragao Interpol uhapšen u BiH, kod sebe imao 10.500 KM

12/01/2021

"Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banja Luka", saopšteno je iz banjalučke policije

Policija je juče u Banjoj Luci , u sklopu akcije “Logan”, uhapsila Novosađanina, za kojim je raspisana Međunarodna Interpolova potjernica zbog teškog ubistva, te trojicu Banjalučana, a u sklopu pretresa pronađeni su i oduzeti kokain i marihuana, kao i oko 10.500 KM.

Nezavisne novine nezvanično saznaju da se radi o Stefanu Stefanoviću iz Novog Sada, te Banjalučanima Slobodanu Stankoviću, potom Milanu Gajiću, vojniku u Oružanim snagama BiH, te taksisti Bojanu Đuriću.

Uz navođenje inicijala, iz banjalučke policije su saopštili da je, provjerama kroz službene evidencije, utvrđeno da je za Novosađaninom raspisana Međunarodna Interpolova potjernica zbog teškog ubistva. Iz policije tvrde da je imao i falsifikovane dokumente.

“Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banja Luka”, saopšteno je iz banjalučke policije.

Kako su naveli iz policije, pretreseni su stan i druge prostorije koje ovaj Novosađanin koristi na području Banje Luke, te je pronađeno i oduzeto oko 30 grama materije koja asocira na kokain, oko 60 grama materije koja asocira na marihuanu, kao i veća količina novca.

Nezavisne novine nezvanično saznaju da je pronađeno oko 10.500 KM.

Nađeni su, takođe, i vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švicarske na ime Nikola Radišić kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

“U toku je kriminalistička obrada lica. Po završetku tih aktivnosti, S.S. iz Novog Sada biće predat u Sud Bosne i Hercegovine”, naveli su iz banjalučke policije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.