Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubica žrtvi isključio struju, pa je likvidirao

ubistvo-banja-luka

Rada Dojčinović (60) usmrćena je hicima u vrat i trbuh ispred svoje raskošne vikendice u mjestu Jošikova Voda kod Banje Luke. Nesretnu ženu je naknadno zatekla kći koja joj je došla u posjetu. Vrata nisu obijena, a sumnja se da je nepoznati zločinac došao iz obližnje šume i onesposobio videonadzor isključenjem električne energije.

Svirepo ubistvo u Jošikovoj Vodi: Rada Dojčinović ubijena iz vatrenog oružja

Podmuklo ubistvo je šokiralo mještane koji nagađaju da je motiv vjerovatno novac jer, kako kažu, ne vide drugi razlog zbog čega bi je neko likvidirao.

“Radilo se o vrijednoj ženi. Vikendicu je napravila s bratom i ovdje nije bila stalno nastanjena. Sumnja se da je ubijena u subotu ujutro dok je bila sama na imanju”, navode mještani.

Brat ubijene Stanoja Štrbac Ringo, inače vlasnik kafića Kings, uvjeren je da je ubica dobro poznavao njegovu porodicu, kao i vikendicu.

“Sestra ni s kim nije bila u sukobu. Na snimkama se vidi da je ona ujutro sebi napravila kafu, a onda je sjedila u ljetnoj kuhinji. Nakon toga kamere ništa nisu snimile jer je počinitelj isključio struju. Očigledno je da je riječ o nekome ko je odlično poznavao našu vikendicu. Ukrao je novčanik u kojemu je imala nešto malo novca, možda 50 ili 100 maraka. Međutim, mislim da je to učinio samo kako bi skrenuo pozornost istražitelja i sve prikazao kao pljačku, odnosno kao zločin iz koristoljublja. Naime, čudno je kako nije tražio ključeve ili ulazio u vikendicu i iz nje nešto ukrao”, objasnio je Štrbac.

Na mjestu zločina pronađene su dvije pištoljske čahure kalibra devet milimetara.

“U početku se sumnjalo da je ubijena s tri hica, ali obdukcijom je utvrđeno da se na tijelu nalaze dvije prostrijelne rane. Jedna ulazna je na trbuhu, a izlazna na dnu leđa. Druga ulazna rana je na zadnjoj strani vrata, a izlazna iznad desnog oka. Drugih ozljeda nije bilo. Nadzorne kamere su prije ubistva snimile jednog pastira kako prilazi vikendici i kako se od nje udaljava. On je već ispitan, ali se ispostavilo da nema nikakve veze sa zločinom, nego da je u blizini vikendice vezao krave. Osim toga, ispitali smo više osoba, a za nekolicinu provjeravamo alibi. Još niko nije osumnjičen i istraga još traje”, zaključuju istražitelji.