Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo zvonimira stefanovića

Ubijeni od ranije poznat policiji: Obdukcijom otkriveni šokantni detalji zločina u Banjoj Luci

Foto: Društvene mreže
Ubijeni Zvonimir Stefanović

Stefanović je od ranije poznat policiji. Kako pišu mediji imao je burnu prošlost i operativno je dovođen u vezu sa zloupotrebom narkotika

Zvonimir Stefanović (53) uboden je nožem u srce i iskrvario je nasmrt, potvrdila je obdukcija njegovog tijela.

Zločin se dogodio u nedjelju, a zbog sumnje da ga je ubila uhapšena je njegova partnerka Milica Diljević iz Banje Luke.

Ispitan svjedok

Sve se desilo u stanu u banjalučkoj Beogradskoj ulici na osmom spratu. Radi se o iznajmljenom stanu u kome su njih dvoje boravili, a u ovom slučaju policija je ispitala još jednu osobu kao svjedoka kojeg je Milica zvala i tražila da dođe jer je pozlilo Stefanoviću, piše Glas Srpske.

Iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći inicijale saopšteno je da Diljevićevu terete za krivično djelo ubistvo.

– M.D. će biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Sve mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom ubistvo koje je počinjeno 4. februara 2024. godine u Banjaluci, preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – rečeno je u PU Banjaluka.

Prema informacijama iz istrage kobnog dana oni su bili u stanu zajedno i pretpostavlja se da je došlo do svađe tokom koga je Diljevićeva potegla nož. Njih dvoje u tom stanu živjeli su zajedno posljednjih nekoliko mjeseci. Prema nepotvrđenim informacijama osumnjičena je nakon zločina pozvala komšiju poznanika i rekla mu da dođe jer je njenom partneru pozlilo.

Čišćenje tragova

– Taj komšija je došao da vidi šta se desilo i čak je prodrmao Stefanovića da ga pokuša probuditi, ali je uočio ranu na tijelu i pozvao hitnu. Stefanović je, kako se sumnja već tada bio mrtav, ali oko njega nije bilo krvi i postoji mogućnost da je to čišćeno kako bi se prikrio zločin, rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima po dolasku ljekara službe hitne pomoći utvrđeno je da je Stefanović mrtav i da ima ranu od noža pa je pozvana policija koja je brzo stigla i tada privela i Diljevićevu i njenog poznanika.

Stefanović je od ranije poznat policiji. Kako pišu mediji imao je burnu prošlost i operativno je dovođen u vezu sa zloupotrebom narkotika. On je hapšen u akciji “Čistač 2” zbog trgovine drogom i optužen zajedno sa još nekoliko osoba.

Po okončanju sudskog procesa Stefanović je u prvostepenom postupku osuđen na tri i po godine zatvora, ali mu je Vrhovni sud Republike Srpske kaznu povećao na pet i po godina. Osim njega u istom predmetu osuđeno je još 10 optuženih na ukupno 36 godina i tri mjeseca zatvora. Osuđeni su jer su kao grupa preprodavali heroin, marihuanu i metadon u Banjoj Luci, Prijedoru, Kotor Varošu i Laktašima.