Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubila muža cjepanicom, rekla da ga je ubio bik

kozluk-ubistvo

Radojka Josić (72) uhapšena je zbog sumnje da je u selu Mešići kod Kozluka udarcima cjepanicom ubila supruga Nikolu (70), pa zatim pokušala sve prikriti.

Tokom razgovora s inspektorima ona je na kraju priznala da je 26. novembra nakon kraće rasprave usmrtila muža Nikolu tako što mu je zadala nekoliko udaraca cjepanicom u glavu.

Prema neslužbenim informacijama policiji je u subotu u 21.30 sati prijavljeno da je u štali u selu Mešići pronađeno Nikolino beživotno tijelo.

“Policiju je nazvao sin od supružnika Josić i rekao da je riječ o nesretnom slučaju. Radojka je planirala prikriti ubistvo i sinu i ostalima je rekla da je Nikolu usmrtio bik”, ispričao je izvor blizak istrazi.

Na lice mjesta ubrzo je stigla policija i Radojka se i dalje držala svoje priče i rekla da je njenog muža usmrtio bik dok je bio u štali.

“Međutim, tokom uviđaja policija je uočila tragove koji se nisu poklapali s njenom pričom. Tokom istrage utvrđeno je da je ona supruga ubila udarcima cjepanicom u glavu i zatim ga stavila u deku i odvukla u štalu i pokušala iscenirati kao da ga je udario bik”, rekao je sagovornik Blica.

Kada su je inspektori zatim pritisnuli sa pronađenim dokazima ona je priznala da su se posvađali i da ga je zatim ubila.

Mještani Malešića kao i rodbina su u šoku poslije ovog događaja. Nikolina sestra Ruža Josić kaže da, iako žive dvadesetak metara od njihove kuće, nisu mnogo komunicirali i da su se viđali samo iz dvorišta.

“Vidjela sam tokom noći farove od automobila i policiju i uopće nismo mogli naslutiti šta se događa. Bio je i Nikolin sin Mladen. Pozvala sam snahu da vidim šta se dogodilo. Otišao je moj drugi rođak da vidi što se dogodilo i kada se vratio rekao nam je da je Nikola poginuo. To me iznanadilo, strašna tuga nas je zadesila”, rekla je Ruža.

Ona je dodala da ne zna jesu li imali nekih problema jer nisu kontaktirali nekoliko godina.

“Oni su bili takvi, drugačiji, nisu kontaktirali sa nama ni sa komšijama. Nismo išli kod njih tako da ne mogu reći kako su se oni slagali”, rekla je Nikolina sestra Ruža.

Jedan od komšija porodice Josić rekao da ih je sve začudilo kada su čuli da je Radojka ubila Nikolu.

“Poznajem ih oboje. Nikola je bio baš bolestan, imao je karcinom. Mislim da je nedavno operisan i redovno je primao terapiju. Sin im je oženjen i živi u Loznici, a kćerka je udata i već dugo vremena je u Crnoj Gori i mislim da ima troje djece”, ispričao je jedan od komšija.

On je dodao da ranije nije čuo da su se supružnici Josić svađali.