Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubio sina sjekirom, pa tijelo dva mjeseca držao na spratu

kuca prijedor2222
Foto: Nezavisne

Radovan Đujić (72) svog sina Duška (44) ubio je prije više od dva mjeseca udarivši ga sjekirom u glavu, a tijelo je sakrio u hodnik, na spratu kuće. Leš je posuo krečom, sigurno da prikrije neugodne mirise, a nikom nije dao ni da priđe ulaznim vratima, da se zločin ne bi otkrio.

To su za “Nezavisne” ispričali mještani prijedorskog naselja Brezičani, koji se ne mogu oporaviti od šoka, nakon što su prekjuče shvatili da je Duško ubijen na krajnje svirep način, te da je zbog zločina uhapšen njegov otac.

U kući strave i užasa živjeli su Duško, njegov psihički bolestan brat i njihov otac Radovan, čija je supruga umrla 2015. godine. Po riječima mještana, starica Milica je za života uspijevala držati konce u rukama kada su u pitanju muž i sinovi, a nakon njene smrti situacija je izmakla kontroli.

Mještani kažu da su Radovan, koji je živio na spratu kuće, gdje se penjao uskim drvenim stepenicama, i njegovih dvojica sinova, koji su bili u prizemlju, voljeli popiti, pa ni svađe nisu bile rijetke.

“Nesrećni Duško nestao je prije više od dva mjeseca. Sjećam se, bio je četvrtak kada sam ga posljednji put vidio. Istog tog dana naveče, oko 18 sati, pitao sam njegovog brata gdje je Duško, a on mi je rekao da se nije vratio kući”, priča za “Nezavisne” komšija ove porodice.

Već sedmicama se, dakle, mještani pitaju gdje je nestao Duško, pa su se pojavile svakakve glasine, a neki su s nagađanjima otišli toliko daleko da su izmišljali da je – uhapšen.

“Međutim, jedan mještanin je u utorak došao do Radovana i tražio mu na zajam 10 maraka ili litar rakije. Ovaj ga je otjerao od kuće, nije mu dao ni da zaviri na sprat. To je komšiji bilo sumnjivo i sve je ispričao lokalnom policajcu. Tako je, sigurno, užas i otkriven”, priča komšija.

Po svjedočenju mještana, dva mjeseca se Radovan pretvarao da se ništa nije dogodilo – orao je baštu, a u prošli petak je pred kućom pekao i rakiju! Na pitanje gdje je Duško, on bi im, kažu, odbrusio: “Otkud znam?!”

Radovan je, dakle, uhapšen, nad Duškovim tijelom biće obavljena obdukcija, dok je njegov brat, kako kažu mještani, hospitalizovan na psihijatriji.

“Taj brat ima teže psihičke probleme. Nosili smo mu i da jede, ali bi on hranu bacio psima. Sakupljali su oni i flaše te prodavali kao sekundarne sirovine. Oko kuće imaš koliko hoćeš nabacanih plastičnih pivskih flaša. Ili su ih iskapili, ili su ih sakupili za prodaju, ne znam”, kazuje mještanin.

Oko kuće i u njoj još štošta ukazuje na neuredan život. Kom od rakije nedaleko je od ulaznih vrata. Svuda okolo su otpaci. U obližnjem kokošincu je nekoliko kokošaka, koje nema ko da nahrani.

“Neuredan su život vodili. Nedavno su posjekli i prodali trupce hrasta, za šta su uzeli između 5.000 i 6.000 maraka. Kupovalo se tada i šta im treba i šta ne treba, a kući su dolazili taksijem. Odlično su se slagali dok je para bilo. A kada su ih spiskali, tada su se svađe počele nizati. Svađa je sigurno i uzrok ovog zločina. Vjerujem da je Radovanov psihički oboljeli sin znao da mu je otac ubio brata, ali nije smio nikom reći”, navodi jedan komšija.

Kuća u kojoj su otac i sinovi živjeli napravljena je prije nekoliko decenija. “Neki Švabo je Radovana udario autom i dobio je odštetu. Tada je kupio plac i podigao kuću”, navodi jedan mještanin.

Ta kuća ostala je prazna. Na gornjem spratu je katanac, a dolje su vrata širom otvorena. Izgleda poput objekta iz horor filmova – unutra vlada prljavština, oko odjeće i namještaja razbacanih po podu, kojim trče glodari.

Teška bolest

Uz psihički oboljelog sina, te Duška, koji je ubijen, osumnjičeni starac, po riječima mještana, ima još jednog sina, koji živi u Njemačkoj, a koji je teško obolio i nedavno se razveo od supruge.

Ubijeni Duško, kako kažu komšije, ženio se i ima odraslu kćerku u Srbiji, koja ga dugo nije obilazila.