Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo Amila Geca: Melisa Musića odlučila da se brani šutnjom

melisa music
FOTO Avaz

Melisa Musić (28), go-go plesačica i prijateljica Tomislava Spahovića, bh. MMA borca osumnjičenog za ubistvo Amila Geca (32), ponovo je saslušavana u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ona je uhapšena 22. aprila, istog dana kad se dogodilo ubistvo Geca u Buča Potoku, i otada se nalazi u pritvoru. Sumnjiči se za pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Za razliku od prvog pojavljivanja u Tužilaštvu, Musić se ovaj put branila šutnjom, što je potvrdio i njen advokat Omar Mehmedbašić.

Podsjećamo, Spahović se nakon sedam dana bijega predao se prošlog četvrtka policiji. Osim Spahovića, policiji se predao i Arlis Nišić zvani Aro, za kojim je policija također tragala. On je osumnjičen za pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

spahovic

Dok je policija tragala za Spahovićem, kod Musićeve je pronađen pištolj iz kojeg je, kako policija sumnja, pucano u Geca.

Podsjećamo Gec je ranjen u ulici Nusreta Prohića do broja 20, 22. aprila u 3.40 sati, a istog dana je u 22.45 sati umro u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo. Obdukcija je pokazala da je ubijen jednim hicem ispaljenim u glavu.