Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo i samoubistvo kod Prijedora: Majka prepoznala kćer po lančiću

spaljen-auto-ATV1

Policija je dobila jasniju sliku o onome što je prethodilo zločinu i pronalasku dva karbonizirana tijela koja su u subotu oko 10.30 sati zatečena na zadnjem sjedalu zapaljenog vozila VW derby u Donjim Orlovcima kod Prijedora.

Ubistvo frizerke Daliborke (33) i samoubistvo nezaposlenog deminera Saše Torbice (40) posljedica je ljubomore i bračne svađe koje su trajale čitavu zimu. Ona ga je prijavljivala više puta zbog nasilja u porodice. Njezina majka, koja je večer ranije i ustrašeno pozvala policiju rekavši da se kći nije vratila kući nakon što se prije mraka odvezla s nasilnim bivšim suprugom, identificirala ju je pomoću zlatnog lančića i zubne proteze.

Tijela su, osim lobanja, potpuno izgorjela i od njih je doslovno ostao samo pepeo. Najprije joj je iz pištolja pucao u sljepoočnicu, a potom je upaljačem zapalio auto te sebi ispalio hitac u usta. Policajci su u olupini pronašli pištolj registriran na ime njegova preminula oca. Od Saše su u nekoliko navrata tražili da ga razduži, što je on odbijao, uz obrazloženje da se sporni pištolj ne nalazi kod njega, nego kod žene s kojom je njegov pokojni otac živio u izvanbračnoj zajednici. Zbog tog pištolja, ranije je pretresena Sašina kuća, ali je tada nađena puška za koju također nije imao dozvolu zbog čega je i bio prijavljen.

Kako kažu poznanici, Saša je bio jako ljubomoran pa ga Daliborka u novembru prijavljivala dva puta, nakon čega se s njihovo troje djece preselila kod roditelja u naselje Tukovi. U međuvremenu je pokrenula i brakorazvodnu parnicu, a Saša je nastavio s prijetnjama, ali ga očito niko nije ozbiljno shvaćao. Vjeruje se kako ju je namamio poslije posla da pođe s njim kako bi razgovarali o rastavi pa je onda s oružjem primorao da skrene s ceste.