Crna hronika

Kantonalno tužilaštvo TK

Ubistvo u Živinicama: Beganović nakon svađe čakijom usmrtio Alimanovića

06/11/2020
Foto: Tuzlanski.ba

Pripadnici odjeljenja kriminalističke policije PU Živinice su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Senada Beganovića (25) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Beganović je osumnjičen da je u popodnevnim satima 4. novembra ispred pomoćnog objekta na lokalnom putu u mjestu Cijuge kod Živinica, nakon kraće svađe sa Ramizom Alimanovićem izazvane time što mu je Ramiz razbio prozor na porodičnoj kući, potrčao prema istom i oštricom preklopne čakije mu zadao udarac u grudni koš. Alimanović je od posljedica povređivanja preminuo u UKC-u Tuzla.

Pripadnici odjeljenja kriminalističke policije PU Živinice su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja. Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni u četvrtak predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.