Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Incident u Žepču

Učenik došao u školu naoružan i pištoljem prijetio profesorici

srednja mjesovita skola zepce ucenici
FOTO: Facebook/ Srednja mještovita škola “Žepče”
Ilustracija

Izvor Večernjeg lista potvrdio je i kako je učenik u trenutku upada u školu imao pištolj s praznim okvirom

Prava drama odvijala se u Žepču u prostorijama Srednje mješovite škole kada je jedan od učenika u objekt stigao naoružan pištoljem, a Večernji list iz dobro obaviještenih izvora doznaje kako je u pozadini događaja sukob s drugim učenikom koji se prije incidenta odvijao preko društvenih mreža.

Na svu sreću, sve je završilo bez posljedica, a učenik je stavljen pod nadzor policije. Izvor Večernjeg lista potvrdio je i kako je učenik u trenutku upada u školu imao pištolj s praznim okvirom.

Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, potvrdila je pak za portal Dnevnog avaza kako je u 13.15 služba Policijske stanice Žepče od menadžmenta Srednje mješovite škole u Žepču obaviještena da je učenik na času vatrenim oružjem uputio prijetnje profesorici, nakon čega je pobjegao.

-Odmah nakon toga alarmirane su sve policijske patrole, a u međuvremenu se javio otac koji je doznao za događaj i koji nas je obavijestio da je dijete pronašao u porodičnoj kući te ga je stavio pod nadzor do dolaska policijskih službenika – navela je za portal Avaza Alić.

Ona je također objasnila i kako preliminarne informacije pokazuju da je, dok je učenik boravio u školi i uputio prijetnje, okvir pištolja bio prazan.