akcija "provajder"

Ucjenjivao direktora banke i od njega tražio 10.000 maraka, uhapšen nakon prijave

munjiza hapsenje

M.M. je uhapšen sinoć neposredno nakon što je preuzeo novac koji je zahtijevao od oštećenog da bi prestalo sa daljim iznošenjem informacija koje škode njegovoj časti i ugledu, istaknuto je u saopštenju MUP-a RS

M.M. iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ucjena na štetu lica D.V, saopšteno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nezavisne novine saznaju da je uhapšen Marko Munjiza, a kako se nezvanično saznaje uhapšen je ubog ucjenjivanja direktora Investiciono-razvojne banke Dražena Vrhovca.

Munjiza je, kako otkriva izvor Srpskainfo, iz MUP RS-a, od Vrhovca tražio 10.000 KM kako ne bi objavio navodne informacije kojima je raspolagao.

– Vrhovac je cijeli slučaj prijavio policiji nakon čega se krenulo u realizaciju akcije kodnog naziva Provajder.

M.M. je uhapšen sinoć neposredno nakon što je preuzeo novac koji je zahtijevao od oštećenog da bi prestalo sa daljim iznošenjem informacija koje škode njegovoj časti i ugledu, istaknuto je u saopštenju MUP-a RS.

U toku su pretresi vozila i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Ovu operativnu akciju pod nazivom “Provajder” sproveli su pripadnici entitetske Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet, postupajući prema naredbi Okružnog suda u Prijedoru.

U Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-ae u toku je kriminalistička obrada M.M. iz Prijedora osumnjičenog za ucjenu, nakon koje će biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor odlučiće o stavljanju prijedloga za određivanje pritvora.