Ucjenjivao oca neprimjerenim fotografijama njegove kćerke

djevojka

Policija u Prijedoru uhapsila je, 14.decembra, G.R. (1997.) iz tog grada zbog usmnje da je počinio krivično djela ucjene.

Naime, Policijskoj stanici Omarska, 14. decembra, oko 8.30 sati obratilo se M.B., te prijavilo da mu je dva dana ranije, od nepoznate oosobe iznuđivan novac.

Oštećeni je, 12.decembra, na svom putničkom automobilu pronašao zakačenu kovertu u kojoj su se nalazile fotografije neprimjernog sadržaja njegove kćerke, i papir na koje se nalazila poruka da oštećeni na određeno mjesto, donese određenu količinu novca, ukoliko ne želi da navedene fotografije izađu u javnost, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela policijski službenici su došli do operativne informacije da je počinilac krivičnog djela ucjena G.R., koji je lišeno slobode i nad istim izvršena kriminalistička obrada, te utvrđeno da je počinio krivično djelo za koje se sumnjiči.

Kod osumnjičenog su pronađeni i oduzeti predmeti koji će u krivičnom postupku poslužiti kao dokazi.

U toku je rad na dokumentiranju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv navedene osobe.