Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija u Banjaluci

Uhapšen advokat, pronađena četiri pištolja i 435 komada municije

dragan stupar hapsenje muprs
Foto: RTRS

Pretres je izvršen na osnovu pismene naredbe Okružnog suda u Banjaluci

Advokat Dragan Stupar predat je jutros Republičkom tužilaštvu, a u pretresu privatnih i poslovnih prostorija koje koristi pronađena su i četiri pištolja i 435 komada municije različitog kalibra, pišu Nezavisne novine.

“D.S. lišen slobode u akciji „Advokat“, predat je Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uz izvještaj o učinjenim krivičnim djelima napad na sudiju ili javnog tužioca, u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena prozivodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici”, navode iz MUP-a RS.

Pretres je izvršen na osnovu pismene naredbe Okružnog suda u Banjaluci.

“Pronađen je i privremen oduzet veći broj predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa gore izvršenim krivičnim djelima, i to: četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra, mobilni telefon i dr”. dodaju iz MUP-a RS.

U pitanju je banjalučki advokat Dragan Stupar. Stupar je svojevremeno zastupao Emilija Balda, jednog od optuženih u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

dragan stupar advokat
FOTO: Nezavisne.com
Dragan Stupar, advokat

Akciju su realizovali policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka. Sve pod nadzorom, Republičkog javnog tužilaštva.

“Više informacija biće po okončanju pretresa”, rečeno je u MUP-u