Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen američki državljanin na graničnom prelazu Brčko

gp brcko

Pripadnici Jedinice granične policije Brčko u nedjelju su na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko prilikom ulaska u BiH lišili slobode državljanina Srbije B. B. (1966) na osnovu potrage Policije Brčko distrikta BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo. Isti dan B. B. je predat Policiji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, saopćeno je danas iz Granične policije BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Izačić jučer su u 10 sati lišili slobode državljanina BiH F. S. (1987), nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela krađe.

Državljanin BiH je lišen slobode na ulazu u BiH, na MGP Izačić, a predat je isti dan pripadnicima Sudske policije Bihać na dalje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo jučer su oko 18,10 sati na letu iz Zagreba lišili slobode državljanina Sjedinjenih Američkih Država H. H. (1972) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela teške krađe. Policijski službenici na Međunarodnom aerodromu Sarajevo su dan ranije, 24. maja u 16, 25 sati na letu iz Ljubljane lišili slobode državljanina BiH A. A. (1989) jer ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela krađe. H. H. je predan pripadnicima Sudske policije Istočno Sarajevo, a A. A. pripadnicima Sudske policije Kantona Sarajevo na dalje postupanje, navodi se u saopćenju.