Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen bh. državljanin zbog razbojništva u Herceg Novom

voli_petrovac

Crnogorska policija privela je državljanina Bosne i Hercegovine s inicijalima A. S. (49) zbog sumnje da je u martu prošle godine u trgovini “Voli” u Herceg Novom počinio krivično djelo razbojništva.

Osumnjičeni A. S. uhapšen na Graničnom prijelazu Metaljka, općina Pljevlja, pri pokušaju ulaska u Crnu Goru, priopćeno je iz crnogorskog MUP-a.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je A. S., 15. marta 2015. godine, sa za sada nepoznatom osobom na čijoj se identifikaciji radi, djelomično maskiran i uz prijetnju nožem koji je držao u rukama, od radnice trgovine “Voli”, koji se nalazi u naselju Dubrava, otuđio pazar u iznosu od 615 eura, nakon čega se zajedno sa spomenutom osobom udaljio s mjesta događaja.

Službenici CB Herceg Novi poduzeli su mjere i radnje na njegovom rasvjetljavanju. Pretresima koji su izvršeni pronađeni su i izuzeti određeni predmeti koji su upućeni forenzičkom centru radi vještačenja, a sveukupne policijske aktivnosti dovele su do identifikacije A. S. kao osobe osumnjičene za spomenuto krivično djelo.

Osumnjičeni A. S. priveden je nadležnom tužitelju, a zatim i sucu za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, koji mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, nakon čega je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, stoji u priopćenju.