Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija Viker

Uhapšen diler, u frižideru krio heroin vrijedan desetine hiljada KM

akcija

Dodali su da su uz drogu, čiji je dio uočen i u frižideru, pronađene i dvije digitalne vage, ali i novac, odnosno 1.170 evra i 725 KM

Heroin čija se vrijednost procjenjuje na više desetina hiljada maraka pronađen je u nastavku akcije “Viker”, tokom koje je u Banjaluci uhapšen Boban Kantar (28) iz ovog grada, potvrdili su sagovornici “Nezavisnih novina”.

“Tokom pretresa osumnjičenog te stana koji koristi pronađeno je oko 2.150 grama materije koja asocira na spid, ali i 610 grama heroina. Oko 20.000 eura košta kilogram čistog heroina, ali cifra može da se kreće i od 40.000 do 50.000 eura kad se to rasparča, odnosno kada se unovči kod krajnjih korisnika”, rekli su izvori “Nezavisnih”, upućeni u istragu.

Dodali su da su uz drogu, čiji je dio uočen i u frižideru, pronađene i dvije digitalne vage, ali i novac, odnosno 1.170 eura i 725 KM.

U akciji su učestvovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, a usmjerena je na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja u RS vrši krivična djela iz oblasti droga.

“Kantar je duže vrijeme praćen, jer se sumnjalo da diluje heroin. Kada su se sve kockice poklopile, on je uhapšen, a droga zaplijenjena”, kažu naši sagovornici.

Osumnjičeni i stan koji koristi pretreseni su na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda u Banjaluci.

“Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a lice koje je lišeno slobode će, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj biti sprovedeno u Tužilaštvo na dalje postupanje”, rekla je u petak Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, akcija razbijanja organizovanih kriminalnih grupa se nastavlja.

Kantar je, podsjećaju naši sagovornici, policiji poznat odranije. Kako dodaju naši izvori, on je s jednim sugrađaninom privođen još 2013. godine. Objavljeno je tada da su privedeni zbog sumnje da su sjekirom i palicom polupali lokal “Opium” i “Grand kazino” u hotelu “Bosna”.

U akciji “Viker” dosad je pronađeno ukupno oko šest kilograma marihuane. Kako saznajemo, dva kilograma su zaplijenjena na području Bosanske Gradiške, a onda još četiri kilograma.

Podsjetimo, sredinom jula Trebinjci Zlatko Barbarić (44), Goran Kovačević (27) i Marko Šarenac (23) uhapšeni su u akciji “Viker”, kada je u njihovom iznajmljenom apartmanu, u banjalučkom naselju Lauš, nađeno oko četiri kilograma marihuane. Njima je potom određen jednomjesečni pritvor.