Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uprava policije TK

Uhapšen Goran Ramić koji je iz bolničke postelje prijetio “Raspjevanim Meraklijama”

hapsenje tk (1)

Podsjećamo, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva Gorana Ramića uhapšen je Abid Habibović (32) iz Kladnja

Pretreseno je pet lokacija i slobode lišeno pet osoba, u aktivnostima koje Uprava policije TK danas od ranih jutarnjih sati provodi u vezi s više krivičnih djela, uključujući iznudu, nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su u proteklom periodu, uz upotrebu sile i uz ozljednje prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata i privrednih subjekata, vršili ilegalno obezbjeđenje objekata, te prisiljavali vlasnike da čine radnje koje su na štetu drugih i njihove imovine.

Prilikom pretresa ovih osoba pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Radi se o određenoj količini naoružanja i municije različitih vrsta kalibra, a pronađeno je i više mobilnih aparata i uniforme zaštitarske agencije kojoj su pripadali. Uhapšene su dvije osobe sa područja Živinice, dvije sa područja Banovića i jedna iz Tuzle. Nezavnično, među uhapšenim je i Goran Ramić iz Tuzle, osoba odranije poznata službenicima policije, javlja Tuzlanski.ba.

Podsjećamo, kada je Ramić u pitanju, jedna osoba je povrijeđena u pucnjavi koja se 18. maja dogodila u naselju Paša Bunar u Tuzli. Kako je tada rečeno iz MUP-a TK, u 2:50 sati policija je dobila prijavu da se u tuzlanskom naselju Paša Bunar dogodila pucnjava.

Tom prilikom muškarac G. R. zadobio je prostrelnu ranu noge te je upućen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Tada su mediji pisali kako je povrijeđen Goran Ramić iz Tuzle, a motivi napada nisu bili poznati.

U pucnjavi povrijeđeni Ramić se nakon hospitalizacije oglasio i putem svog Facebook profila, sa porukom u kojoj je pisalo:

“Raspjevane Meraklije …niste me ubili, živ i zdrav uskoro, a čestitam go..ari na odabiru gdje ćete me likvidirati. Porodična kuća majke i oca, čestitam slabići. Koga li ste sad poslali da uradi za vas posao kad vi nemate mu.a? Možete dijecu plašiti, mene nikad niko nije nit će zaplašit, jos jači iz ovog upamtite!!! Lijepi pozdrav Meraklije hrabre” – napisao je tada Ramić.

Podsjećamo, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva Gorana Ramića uhapšen je Abid Habibović (32) iz Kladnja.