Crna hronika

Ključ

Uhapšen mlađi muškarac koji je osumnjičen da je pretukao sestre Emu i Enu

17/05/2020

Na svome Facebook profilu Ema Selman je postavila fotografije koje ilustruju fizičke povrede koje je zadobila

Pripadnici Policijske stanice Ključ priveli su mlađeg muškarca koji se sumnjiči da je tokom protekle noći izvršio nasilje nad dvije 18-godišnjakinje u njihovom stanu u gradu Ključu, saznaju Nezavisne novine iz policije.

Njega se sumnjiči za nasilno ponašanje te nanošenje tjelesnih povreda, a istraga o ovome slučaju je u toku, saopštili su u policiji.

Inače, radi se reprezentativkama Bosne i Hercegovine u karateu, sestrama blizankama, Emi i Eni Selman.

Na svome Facebook profilu Ema Selman je postavila fotografije koje ilustruju fizičke povrede koje je zadobila.

“Želim svima javno da kažem o situaciji o kojoj su upoznati mnogi građani Ključa. Desilo se sinoć u ponoć da je na moja vrata pokucao vidno pijana osoba i ušao mi u stan da bi mene i moju sestru istukao i fizički zlostavljao. Ja sam žrtva nasilja jedne pijanice. Nije me sramota, ovo nije moje poniženje već njega i njegove porodice. Ne znam na koji nivo može muškarac spasti da udari žensko. Adele Vučkiću ovo mene ne boli, ja se ne stidim. Ti si taj koji se treba stiditi. Dosta je nasilja nad ženama. Nemojte misliti da će žene šutiti. Nećemo. Mi imamo svoja prava. Predlažem svim ženama da nikad ne trebaju šutiti nad nasiljem!!! Dosta ljudi pisanja o situaciji koja je bila. Sa ovim me nećete poniziti. Ja iz ovog ustajem samo jača!”, napisala je na svome profilu.

Sestre blizanke od malih nogu treniraju karate u Omladinskom klubu “Omladinac” iz Sanice, nadomak Ključa, a u svojoj sportskoj karijeri ostvarile su brojne uspjehe.

Inače, Ema je prošle godine učestvovala na Evropskom prvenstvu za juniore u Danskoj gdje je osvojila sedmo mjesto, a također je bila proglašena i za najbolju juniorsku sportistkinju Unsko-sanskog kantona.

Sestre Ema i Ena brutalno pretučene u svom stanu

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.