Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ISTOČNO SARAJEVO

Uhapšen motociklista koji je jučer pokušao ubiti Adija Nukića

adi nukic
FOTO: Slobodna Bosna
Nukić je hapšen prošle godine

Nakon kriminalističke obrade Pandurević će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo na dalje postupanje

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, nakon intenzivnog traganja za izvršiocem teškog krivičnog djela, noćas su uhapsili Kostu Pandurevića (22) iz Pala, koji se sumnjiči za pokušaj ubistva Adija Nukića jučer ispred kafića “Mocca”.

Kosta Pandurević se sumnjiči da je 19. jula 2023. godine oko 16:55 sati ispred ugostiteljskog objekta u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu upotrebom vatrenog oružja nanio teške povrede Adiju Nukiću iz Sarajeva.

-Policijski službenici tokom pretresa pronašli su i motor marke KTM, koji je osumnjičeni koristio u krivičnom djelu – navedeno je u saopćenju PU Istočno Sarajevo.

Nakon kriminalističke obrade Pandurević će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo na dalje postupanje.

Adi Nukić je nakon ranjavanja bio zbrinut u bolnici “Srbija” te je potom prebačen u Klinički centar u Sarajevu gdje je zadržan na liječenju.

Ranjen je u predjelu donjih ekstremiteta.

Hapšen prošle godine

Nukić je hapšen u oktobru prošle godine u nastavku akcije “Rez” zbog sumnje u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Tada mu je određen pritvor, ali u aprilu je odlukom Suda BiH pušten na slobodu, kada su mu određene mjere zabrane. Nukić se tereti za organizovani kriminal i neovlašteni promet drogama zajedno sa Blaženkom Raševićem, Elvisom Keljmendijem, Ajlinom Ahmićem i Anelom Sejfovićem.