Crna hronika

Potvrđeno iz policije

Uhapšen nakon što je slagao da je postavio bombu u banjalučkom hotelu

15/06/2019

Iz objekta su odmah evakuisani zaposleni i gosti, a protivdiverzionim pregledom i uviđajem je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi

Banjalučka policija uhapsila je muškarca iz tog grada zbog lažnog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u jednom hotelu u Banjoj Luci.

Nezvanično, slobode je lišen Sredo Tepić (1962.), a riječ je o hotelu „Nana“.

Portparolka Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović potvrdila je Feni da je brzom reakcijom policije utvrđeno da nije postavljena bomba te je pronađen osumnjičeni za lažnu dojavu.

Markanović je pojasnila da je policiji sinoć oko 21.20 sati prijavljeno da je u hotelu u ulici Ivana Gorana Kovačića, postavljena ekspozivna naprava i da će biti aktivirana.

Iz objekta su odmah evakuisani zaposleni i gosti, a protivdiverzionim pregledom i uviđajem je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

– Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela iste večeri oko 22.30 pronađen je i lišen slobode S.T. iz Banje Luke – potvrdila je Markanović.

O okolnostima tog slučaja upozat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.