Crna hronika

visoko

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo žene, priznao je krivicu

09/06/2022

Uviđajem na licu mjesta kao i pregledom tijela pronašli su tragove koji su ukazivali na nasilnu smrt uzrokovanu nanošenjem više ubodnih rana hladnim oružjem-nožem u predjelu grudnog koša i vrata

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije su lišili slobode H.M. koji je osumnjičen za ubistvo R.N., rođene 1957. godine čije je beživotno tijelo pronađeno 7. juna u porodičnoj kući u mjestu Maurovići, Visoko, saopćio je Odsjek za odnose sa javnošću MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon prijave patrola policije Policijske stanice Visoko, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, sa uviđajnom ekipom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uviđajem na licu mjesta kao i pregledom tijela pronašli su tragove koji su ukazivali na nasilnu smrt uzrokovanu nanošenjem više ubodnih rana hladnim oružjem-nožem u predjelu grudnog koša i vrata od nepoznate osobe.

Također, pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela te će biti predmet vještačenja.

Nakon poduzetih opsežnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti izvršenog krivičnog došlo se do operativnih saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti H.M., rođen 1975.godine, iz Visokog.

On je 8.juna lociran i lišen slobode nakon čega je, u prisustvu branioca, ispitan u svojstvu osumnjičenog, kojom prilikom je priznao izvršenje krivičnog djela.

Nakon dokumentovanja krivičnog djela, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ubistvo” bit će predat u nadleženost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.