Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen osumnjičeni za zločin iz 2006: Ubio poznatog doktora i bacio ga u Drinsko jezero

drinsko jezero – ubistvo

Granična policija BiH uhapsila je danas Radenka Radovića (62) osumnjičenog da je u februaru 2006. godine u Foči ubio poznatog neuropsihijatra Dimitrija Cekića (72) iz Leskovca.

Cekić je cijeli svoj radni vijek proveo u bolnici u Foči kao neuropsihijatar, a nestao je bez traga u februaru 2006. godine.

Nestanak su prijavila djeca žrtve koja žive van granica BiH.

Iako u prvim danima istrage nije bio poznat tačan datum nestanka Cekića, istragom je utvrđeno da se radilo o 27. februaru 2006. godine.

Senaid Ibrahimefendić, predsjednik Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, za “EuroBlic” je potvrdio hapšenje Radovića.

“Radenko Radović je optužen za ubistvo ljekara Dimitrija Cekića izvršeno 27. februara 2006. godine u Foči”, objasnio je Ibrahimefendić.

Dodaje da je optužnica protiv Radovića podignuta, potvrdivši kako beživotno tijelo ljekara do danas nije pronađeno.

Ubijeni neuropsihijatar posljednji put bio je navodno viđen na lokalnoj pijaci u Foči, a mjesecima nakon toga njegova djeca su pokušavala utvrditi šta se dogodilo sa njihovim ocem.

Obzirom da se radilo o uglednom i poštovanom ljekaru koji je i nakon penzionisanja pomagao mnogima u Foči i okolnim mjestima, niko nije mogao dati jasan odgovor šta se dogodilo sa Cekićem kojem se izgubio svaki trag.

“Na vijest o Dimitrijevom nestanku moji bratanci su otišli u Foču i odmah stupili u kontakt sa policijom. U početku se mislilo da je možda ostao u nekom selu dok se snijeg ne otopi, ali kad se vidjelo da je đavo odnio šalu policija je pokrenula istragu. Ubrzo je uhapšen i za njegov nestanak osumnjičen izvjesni R.R. iz Foče koji je mom bratu, kako smo čuli, dugovao oko sedam hiljada eura. Taj čovjek je proveo šest mjeseci u istražnom zatvoru u Sarajevu, ali javni tužilac u Višegradu nije podigao optužnicu zbog nedostataka dokaza”, ispričala je u aprilu 2007. za “Blic” sestra žrtve Marija Marković.

Izvor “EuroBlica” blizak pravosuđu naveo je da je Radović uhapšen nekoliko mjeseci nakon ubistva Cekića, a tokom kriminalističke obrade je priznao ubistvo i da je tijelo ljekara bacio u Drinsko jezero nedaleko od mosta na magistralnom putu Višegrad-Ustiprača.