Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen pljačkaš benzinske pumpe u Novom Travniku

tioil pljacka1

Službenici kriminalističke policije PU Travnik su poduzimanjem intenzivnih istražnih radnji otkrili izvršitelja kaznenog djela razbojništva koje je izvršeno dana 2. aprila 2016.godine oko 23,35 sati nad radnikom benzinske pumpe “Tioil” u Novom Travniku.

Razbojništvo je izvršila nepoznata muška osoba koja je, uz prijetnju upotrebom pištolja, od radnika benzinske pumpe oduzela oko 880 KM od dnevnog prometa.

Kroz poduzete istražne radnje službenici kriminalističke policije su došli do saznanja da se sa izvršenjem ovog kaznenog djela u vezu može dovesti osoba inicijala Z.B. rođen 1991.godine iz Novog Travnika.

tioil pljacka

Osumnjičeni je lišen slobode, te je tokom kriminalističke obrade koja je uslijedila, u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela, pokazavši službenicima policije most sa kojeg je u rijeku bacio sredstva izvršenja i odjeću kojom je bio maskiran.

U pretresu stana koji koristi pronađeno je i 5 manjih pakiranja materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana, te će nakon izvršenog vještačenja, pored izvješća za kazneno djelo razbojništva, biti podneseno i izvješće za kazneno djelo “Posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih drog”“.