Crna hronika

tužiteljstvo bih

Uhapšen pripadnik Granične policije BiH, bio u kontaktu s kriminalnom grupom

25/07/2022
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH u predmetu organiziranog kriminala i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i zloupotrebu policijske dužnosti i dostupnih informacija

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici Granične policije BiH uhapsili su aktivnog djelatnika te policije.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH u predmetu organiziranog kriminala i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i zloupotrebu policijske dužnosti i dostupnih informacija.

Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni bio je u kontaktu s pripadnicima organizirane kriminalne skupine koju u predmetu Rašević i dr. (akcija kodnog naziva “Golub”), istražuje Tužiteljstvo BiH zbog organiziranog kriminala, krijumčarenja velike količine narkotika i drugih kaznenih djela.

Prikupljeni su dokazi, da je osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, odavao osumnjičenima informacije, te davao upute i pomagao ih u ilegalnom prelasku granice Bosne i Hercegovine, čime je omogućio krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Policijski službenici Granične policije BiH osumnjičenog će u zakonskom roku predati tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.