Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ivo matičević

Uhapšen u BiH: Diler droge glumio humanitarca, pa opljačkao banku

U znak prosvjeda krenuo iz Metkovića pješice u Zagreb

Osumnjičeni se trenutno nalazi u Istražnom centru u Bosni i Hercegovini te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj gdje će biti prijavljen za „Razbojništvo“

Na području Neuma ove sedmice je uhapšen muškarac osumnjičen da je u ponedjeljak u bankarskoj poslovnici u Opuzenu opljačkao 47 hiljada kuna.

Po pisanju Slobodne Dalmacije riječ je o 41-godišnjaku iz Metkovića, Ivi Matičeviću, poznatom po organiziranju protestnih skupova protiv zdravstvenog sistema i borbi za prava pacijenata u dolini Neretve, a u februaru je zbog toga pješačio do Zagreba.

Dubrovačko-neretvanski kriminalisti vrlo brzo su utvrdili da je počinitelj nedjela 41-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je nakon razbojništva napustio područje Hrvatske u pravcu Neuma u Bosni i Hercegovini, izvijestila je dubrovačka policija.

Uhapšen u Neumu

U suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Čapljina i Policijske postaje Čapljina 41-godišnjak je lociran u objektu smještaja u Neumu gdje je uhapšen. Temeljem naloga Tužilaštva Bosne i Hercegovine pretraženo je vozilo i objekt smještaja koje je koristio osumnjičeni gdje je pronađen veći dio ukradenog novca.

Osumnjičeni se trenutno nalazi u Istražnom centru u Bosni i Hercegovini te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj gdje će biti prijavljen za „Razbojništvo“.

Osuđen zbog prodaje kokaina i marihuane

Na Županijskom sudu Ivo Matičević u Šibeniku 2008. godine osuđen je na četiri godine zatvora. Proglašen je krivim zajedno sa S.V. iz Drniša, zbog posjedovanja i prodaje gotovo osam kilograma marihuane i 123,55 grama kokaina. I dok je S.V. dobio godinu dana zatvora, sud je Matičeviću kao otežavajuću okolnost uzeo u obzir da je već ranije osuđivan zbog posjeda opojne droge.

Na sudu je dokazano da su drogu namijenili za prodaju na narko tržištu Šibensko-kninske županije, piše Index.

Od smrti Gabrijela Bebića neumorno je pokušavao doći u javnost kao “borac za bolesnu djecu”.

Inače, Matičević je od smrti dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića radio sve kako bi dospio u javnost i predstavljao se kao veliki borac za bolesnu djecu.

Nakon Gabrijelove smrti uključio se u Građansku inicijativu Sinovi i kćeri Neretve, nakon čega su tadašnji predstavnici napustili inicijativu, a istu je napustila i Gabrijelova majka Ivana Bebić, koja nije htjela komentarisati ništa vezano za njega.

Matičević je potom postao predstavnik ove građanske inicijative te je organizirao protest podrške pedijatrici Kseniji Kaleb, a organizirao je još nekoliko protesta pod parolom borbe za bolju zdravstvenu njegu u dolini Neretve.