Crna hronika

Sarajevo

Uhapšen vozač koji je udario pješaka i desetogodišnje dijete

17/05/2022
Ilustracija

Dijete je zadržano na liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, dok je S.H. lakše povrijeđen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su vozača B.D. (21), koji je u sarajevskoj opštini Novi Grad automobilom udario pješaka S.H. (65) i desetogodišnje dijete koje je zadobilo povrede opasne po život.

Iz kantonalnog MUP-a podsjećaju da se saobraćajna nezgoda dogodila juče u 15 sati na Trgu djece Dobrinje kada je automobil “Škoda” kojim je upravljao B.D. udario pješaka i dijete.

Dijete je zadržano na liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, dok je S.H. lakše povrijeđen.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

B.D. je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i predat je u prostorije za zadržavanje uhapšenih lica kantonalnog MUP-a.

Policijski službenici pod nadzorom tužioca nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Komentari

Autor: BHRT

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.