Crna hronika

FUP

Uhapšen Zeničanin koji je zlostavljao djecu, snimao ih i objavljivao na društvenim mrežama

28/05/2020
Ilustracija

Nad uhapšenim licem vrši se kriminalistička obrada u službenim prostorijama FUP-a u Zenici

Federalna uprava policije /FUP/ uhaspila je lice iz Zenice čiji su inicijali E.S, od ranije poznato kao višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih djela opšteg kriminaliteta i oružanih sukoba na području tog grada, te organizovanog međunarodnog kriminala u vezi sa trgovinom ljudima.

U okviru ove aktivnosti, a po naredbi Opštinskog suda u Zenici, izvršeni su pretresi na tri lokacije i na jednoj je zatečeno sedam djevojčica uzrasta od novorođenčeta do 14 godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora, saopšteno je iz FUP-a.

U cijeli slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Prilikom današnjih aktivnosti i pretresa identifikovane su žrtve navedenih krivičnih djela, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeno lice E.S. je u prethodnom periodu mobilnim telefonom snimalo torturu nad maloljetnicima i objavljivalo putem drušvenih mreža, usljed čega je došlo do uznemirenja javnosti.

Nad uhapšenim licem vrši se kriminalistička obrada u službenim prostorijama FUP-a u Zenici, te će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat nadležnom tužilaštvu.

Pretresi su vršeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-a i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.