Crna hronika

akcija "kasper 2"

Uhapšena dva dilera u Sarajevu, policija objavila fotografije šta je pronašla tokom pretresa

21/04/2021

U akciji su zbog trgovine drogom uhapšeni T. P. (30) iz Sarajeva i S. J. (31) iz Hadžića

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su izveli operativnu akciju kodnog naziva „Kasper 2“ u kojoj su oduzeli drogu i oružje.

U akciji su zbog trgovine drogom uhapšeni T. P. (30) iz Sarajeva i S. J. (31) iz Hadžića. Policajci su pretresli stan u ulici Kulovića i poslovni prostor u ulici Šenoina u centru Sarajeva.

Tom prilikom pronašli su pištolj, kalibra 6.35 milimetara sa pripadajućim šanžerom bez municije, pištolj kalibra 7,65 milimetara sa pripadajućim šanžerom i tri metka istog kalibra, pištolj nepoznate marke sa pripadajućim šanžerom i metkom, PVC paketić kokaina, težine pet grama, dvije PVC kesice spida, težine 80 grama, 11 PVC kesica u kojim su se nalazile 53 tableta ekstazija.

Oduzeti su PVC paket-tobolac u kojem se nalazilo 1.106 grama spida, PVC paketić spidA, težine sedam grama, PVC paketić spida, težine tri grama, PVC paketić sa 16 grama marihuane i digitalna vaga za precizno mjerenje i vaganje na kojoj se nalaze tragovi droge.

Istog dana u 13 sati policajci su pretresli kuću u ulici Donja Raštelica u Hadžićima, koju koristi S. J. Policajci su zatekli PVC paketić sa tri grama spida, PVC paketić, također, spida, težine 13 grama, PVC paketić marihuane i mobitel.

O slučaju je obaviješten postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.