sarajevo

Uhapšena još četiri člana bande sa Koševa

mup ks blazuj (1)
FOTO: Ilustracija

Za još jednom osobom raspisana je potjernica

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhapsili su još četiri člana bande koja sa Koševa. Za još jednom osobom se traga, potvrdili su iz MUP-a KS.

Hapšenje je uslijedilo u sklopu akcije koja se provodi pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, a vezana je za rasvjetljavanje krivičnog djela “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela”, u vezi sa krivičnim djelom “Iznuda”, izvršenog na štetu A.A. iz Sarajeva.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je saopćeno da su jučer uhapšeni M. F. (25), rođen u Bugojnu, B. B. (20) rođen u Sarajevu i K. Z. (23), rođen u Berlinu, svi nastanjeni u Sarajevu i jedna maloljetna osoba nastanjena u Sarajevu.

Za još jednom osobom raspisana je potjernica.

– Spomenute osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Danas će osumnjičeni, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu – saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjećamo, zbog iznude novca od A. A. iz Sarajeva, prije dva dana su u blizini stadiona na Koševu uhapšeni Nidal H. (19) i Denis B. (20), kao i još tri osobe, od kojih su dvije maloljetne, dok je vozilo BMW X5 zaplijenjeno.

Sinu oštećenog A. A., naredili su na koji način će predstaviti svom ocu nepostojeće probleme u koje je došao navodnom prodajom opojnih droga, zbog čega je, navodno, stvorio velike dugove prema dobavljačima droga, u iznosu od 30.000 KM, a koje mora nadoknaditi u najkraćem roku, piše Avaz.

Uhapšeni s parama

Ocu je predstavljeno da su život i zdravlje njegovog sina u opasnosti, što je kod njega izazvalo veliku bojazan i prisililo ga da nađe način kako da nabavi traženi novac.

Od njega su tražili da telefonom pozove svog oca i tada mu je Nidal H. zatražio da hitno donese 31.000 KM i odredio je da rok za predaju novca bude 10. februar.

10. februara su pozvali A. A. a on im je rekao da je sakupio 10.000 KM i da im novac može istog dana predati, a da će ostatak sakupiti u što kraćem roku, na šta su osumnjičeni pristali.

Preuzimanje novca dogovoreno je na parkingu u blizini stadiona “Asim Ferhatović” na Koševu.

Kada je A. A. parkirao svoje vozilo, u njega su ušli maloljetni K. A., zajedno sa Nidalom H. Na glavi su imali fantomke, a Nidal. H. je u ruci držao pištolj. Zatražili su da im preda novac, na šta je A. A. predao kovertu u kojoj je bilo 10.000 KM. Oni su tada izašli iz vozila i krenuli ka vozilu BMW, gdje ih je čekao Denis B. Tada su ih uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.