Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dvojica iza brave

Uhapšena još jedna osoba zbog ubistva na Pofalićima, treća u bijegu

New Project (48)

Zbog pucnjave je sinoć uhapšen Amel Jašarević Šaja, koji je danas priznao da je pucao u Ramića

Sarajevska policija uhapsila je danas Edvina Imamovića, koji se dovodi u vezu s sinoćnjom pucnjavom u Sarajevu, u kojoj je smrtno stradao Mehmed Ramić Meša.

Imamović je bio vozač u automobilu, u kojem se nalazio i Adel Kabaš, koji se nalazi u bijegu, a koji se dovodi u vezu s ubistvom Ramića.

Zbog pucnjave je sinoć uhapšen Amel Jašarević Šaja, koji je danas priznao da je pucao u Ramića.

– Jašarević je saslušan danas u četiri sata ujutro. Branim ga deset godina i nikada nije bježao od odgovornosti. Priznao je da je pucao, a o detaljima i motivima nisam upoznat- kazao je za Dnevni avaz sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Jašarevića.

Nezvanično, Imamović je upravljao drugim vozilom, u kojem je bio i Kabaš. Navodno su njih dvojica prepriječila put Ramiću koji je vozio crvenog “peugeota”, dok je Jašarević bio za volanom “golfa”.

Izvori iz istrage, otkrivaju da je sinoć na Pofalićima najvjerovatnije pucano iz dva vozila, no zvanične potvrde iz policije za to još nema. Jašarević će nakon krim-obrade u MUP-u KS biti predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Ime Adela Kabaša potpuno je nepoznato u javnosti, ali samo zahvaljujući činjenici da je prije nekog vremena promijenio prezime, piše Faktor.

Javnosti je poznatiji pod njegovim ranijim identitetom. Radi se o Adelu Murtoviću, zvanom Dasta, koji je hapšen nebrojeno puta zbog raznih krivičnih djela, među kojima su i neke od pucnjava u Sarajevu.

Između ostalog, privođen je zbog serije obračuna koji su se prije 10 godina odigrali u sarajevskom naselju Pofalići.

Naime, u oktobru 2011. godine, dogodila se tuča i pucnjava ispred kafića “Music” u ovom naselju, kada su ranjeni Muamer Helać, Adnan Korora i Amir Suljović. Policija je tada privela Suljovića, ali i Adela Murtovića, koji su bili osumnjičeni za pucanje na Helaća.

Dan poslije pucnjave od 20. oktobra ispred kafića “Music” je aktivirana ručna bomba.

Međutim, ni tu nije bio kraj obračunima u Pofalićima jer je dan poslije u istom naselju u ulici Ruđera Boškovića ispred kuće Adela Murtovića (danas Kabaša) aktivirana eksplozivna naprava, a nekoliko sati poslije tog događaja upućena je (lažna) dojava o postavljenoj bombi u kafiću “Music”.

Murtović je još kao maloljetnik hapšen zbog sumnje da je u naselju Pofalići pucao na Kerima Hadžovića (22).

Hadžoviću je tada u ulici Reisa Fehima Spahe sasut rafal iz automatske puške “kalašnjikov” u noge.