Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšena tri državljanina BiH te jedan državljanin Srbije

gp_hapsenje
Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u ponedjeljak su slobode lišili dvadesetogodišnjeg I. Ž. jer ga potražuju Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenih djela „teška krađa“ i „krađa“ i Kantonalni sud u Tuzli zbog kaznenih djela „ubistvo“ i „nedopušteno držanje vatrenog oružja i streljiva“.

Lišen je slobode i dvadesetsedmogodišnji T. V. jer ga potražuju Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela „napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti“ i Kantonalni sud u Tuzli zbog kaznenih djela „ubistva“ i „nedopušteno držanje vatrenog oružja i streljiva“, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Državljani BiH su kontrolirani prilikom ulaska na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Predati su pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko prilikom izlaska iz BiH u ponedjeljak slobode je lišen L. N. pedesetšestogodišnji državljanin BiH.  Potražuje ga Općinski sud u Žepču zbog kaznenog djela „izazivanje opće opasnosti“. Predat je službenicima Sudbene policije sudova Hercegbosanskog kantona.

Pripadnici PGP Trebinje u ponedjeljak su slobode lišili četrdesetšestogodišnjeg državljanina Srbije. D. V. potražuje Stanica javne sigurnosti Zvornik MUP-a RS-a zbog kaznenih djela „krivotvorenja isprave“ i „navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja“. Kontrolisan je prilikom ulaska u BiH na MGP Zupci. Predan je pripadnicima Policijske stanice Trebinje MUP RS-a.