Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

incident na ilidži

Uhapšene četiri muškarca zbog napada na Beograđane, najmlađi ima 20 godina

ilidza hotel
FOTO: avaz.ba

Uhapšeni su smješteni u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada

Iz sarajevske policije je potvrđeno da su identifikovane i uhapšene četiri osobe osumnjičene za napad na grupu Beograđana u jednom hotelu na Ilidži.

Uhapšeni su E. B. (rođen 2003. godine nastanjen u Novom gradu Sarajevo), A. T. (rođen 1996. s Ilidže), H. D. (rođen 1995. ns Ilidže) i E. H. (rođen 2000. iz Vogošće).

Uhapšeni se terete za krivično djelo nasilničko ponašanje.

Podsjetimo, svjedoci napada kazali su da su ih napali maskirani huligani sa navijačkim obilježjima, prskali su ih suzavcem i pokušali da im otmu zastavu kluba.

Uhapšeni su smješteni u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osoba lakše povrijeđena ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom nogometu.