Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno iz policije

Kod Nove Gradiške devet nesreća, poginuo 51-godišnji državljanin BiH

nesreca (1)
Detalj sa mjesta jedne od nesreća / FOTO: HRT

Jutros u 7,25 sati, pušten je saobraćaj na autocesti A3 između čvora Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca, koji je bio zatvoren tokom obavljanja očevida

Slavonsko-brodska policija nakon provedenih uviđaja u nedjelju je saopćila da se sinoć na autocesti A3 blizu Nove Gradiške dogodilo ukupno devet saobraćajnih nesreća u kojima je učestvovalo više vozila.

Poginuo je 51-godišnji državljanin BiH, a 12 osoba je ozlijeđeno.

“Dovezeno je 11 ozlijeđenih, a kod troje su dijagnosticirane teške ozljede. Jedna osoba ima otvorene lomove ekstremiteta što je zahtijevalo hitan operacijski zahvat. Niko nije životno ugrožen”, rekao je za HRT dr. Josip Kolodziej, direktor Opće bolnice Nova Gradiška, dodavši kako je jedna teško ozlijeđena osoba prevezena u slavonskobrodsku bolnicu.

Kazao je kako su ozlijeđeni različitih životnih dobi – od djece do starijih osoba.

“Djeca su stara oko deset godina. Svi su u šoku, što je normalno s obzirom na tešku nesreću s ogromnim brojem učesnika, normalno je da su svi u šoku, posebno djeca”, rekao je dr. Kolodziej.

Index je sinoć neslužbeno objavio da se niz sudara dogodio na dionici dugoj oko 200 metara. Po svemu sudeći, nesreći je kumovala magla koja se relativno brzo spustila na tom području. Kako je neslužbeno piše zagrebački Jutarnji, u nesreći je učestvovalo 10 putničkih automobila, tri teretna vozila i jedan autobus.

Jutros u 7,25 sati, pušten je saobraćaj na autocesti A3 između čvora Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca, koji je bio zatvoren tokom obavljanja očevida.

“Na autocesti A3 u blizini Nove Gradiške, dogodilo se ukupno devet saobraćajnih nesreća u kojima je sudjelovalo više vozila. U tim saobraćajnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala. Utvrđeno je kako je riječ o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Prema trenutnim saznanjima i nakon završenog uviđaja na mjestu događaja, u spomenutim nesrećama 12 osoba je ozlijeđeno, te zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški”, navedeno je u jutrošnjem dopunjenom saopćenju iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i provođenje kriminalističkog istraživanja, utvrđivanja činjenica i okolnosti nastanka nesreća, te po završetku slijedi saopćenje, najavljeno je iz policije.