Crna hronika

mup ks

Uhapšene dvije osobe zbog ubistva djevojke u Sarajevu

12/10/2019

Zločin se dogodio jutros oko 4:30 sati ispred kafane „Kod amidže“, u krugu pijace „Heco“, u sarajevskom naselju Stup

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su A. E. (25) i G. D. (41) zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu 25-godišnje djevojke iz Goražda.

– U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima – kazala je Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Zločin se dogodio jutros oko 4:30 sati ispred kafane „Kod amidže“, u krugu pijace „Heco“, u sarajevskom naselju Stup.

Angažirani vještaci medicinske i hemijske struke

Operativni centar Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) obaviješten je u subotu u ranim jutarnjim satima o tome da je u sarajevskom naselju Stup, ispred jednog ugostiteljskog objekta pronađeno beživotno tijelo ženske osobe.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, pronašavši na licu mjesta beživotno tijelo ženske osobe.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodi uviđajem koji obavljaju policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz učešće sudskog vještaka medicinske struke i vještaka hemijske struke iz Federalne uprave policije.

Utvrđeno je da je stradala ženska osoba, rođena 1994. godine, navodi se u zajedničkom saopćenju MUP-a KS i Kantonalnog tužilaštva.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.