Crna hronika

mup ks

Uhapšene osobe koje su palile automobile u Sarajevu

08/12/2020

Uhapšeni su osumnjičeni da su u nedjelju u 1.30 sati na Trgu sarajevske olimpijade u općini Novi Grad Sarajevo, upotrebom otvorenog plamena, izazvali požar na automobilima "škoda fabija" i "reno megan" koja koristi lice E.K. iz Sarajeva

Policija u Sarajevu uhapsila je lica čiji su inicijali T. Š. (25) i A.P. (24) zbog sumnje da su izazvala požar na dva automobila, koji su u potpunosti izgorjeli.

Uhapšeni su osumnjičeni da su u nedjelju u 1.30 sati na Trgu sarajevske olimpijade u općini Novi Grad Sarajevo, upotrebom otvorenog plamena, izazvali požar na automobilima “škoda fabija” i “reno megan” koja koristi lice E.K. iz Sarajeva, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tom prilikom su ova vozila u potpunosti izgorjela, a oštećeni su i “mercedes”, koji koristi lice K.B, i “opel astra”, u vlasništvu lica I. M, a koji su bili parkirani u neposrednoj blizini, kao o ulazni dio u stambenu zgradu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica T.Š. i A.P, osumnjičena za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, predata su u prostorije Jedinice za obezbjeđenje objekata i zadržavanje uhapšenih kantonalnog MUP-a i policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.