Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Uhapšeni u akciji “Staza” u kojoj je zaplijenjeno 400 kilograma droge predati Tužilaštvu

mup.rs

Uhapšene osobe su osumnjičene za organizovani kriminalitet u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet drogom, oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe

Uhapšeni u akciji “Staza”, u okviru koje je oduzeto 400 kg droge, predati su jutros Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Kako je za N1 potvrđeno u MUP-u RS, Tužilaštvu BiH je predato 13 osoba za koje će biti zatražen pritvor.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u okviru akcije kodnog naziva “Staza” juče se uhapsili 19 osoba i oduzeli više od 400 kilograma marihuane za koju se sumnja da su pripadnici ove grupe prokrijumčarili iz Crne Gore u BiH.

Uhapšene osobe su osumnjičene za organizovani kriminalitet u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet drogom, oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe.

U akciji su učestvovali i pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.

Dileri uhapšeni u akciji „Staza“ već dugo vremena su bili na meti policije, a dekodiranjem aplikacije „Sky“ im je zadan završni udarac, saznaje Srpskainfo.

“Kao jedan od organizotora ove grupe označen je Dragan Pejović, a upravo je on izbjegao hapšenje, jer je van BiH. Osim njega, kao glavni u ovoj grupi označeni su Mišo Miljanić, Milan Rašević i Miljan Mijović i oni su svi jutros uhapšeni u ovoj akciji”, istakao je izvor Srpskainfo.