Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Akcija darivanja krvi: Daruj krv, budi opet njihov heroj!

SZD_DarivanjeKrvi_1080x1080_01-2022-01 (1)

Upravo u trenucima kada su nivoi krvnih ćelija nezadovoljavajući za dalji nastavak liječenja potrebna je transfuzija krvi i njenih derivata

U prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH (Čekaluša 86 – kod Zubotehničke škole) u četvrtak 3. februara 2022. godine, od 8 – 17.30h bit će održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

– Pitamo li se ikada kako izgleda liječenje jednog djeteta oboljelog od raka? To je proces koji nije nimalo lak. Zahtjevan je kako mentalno, tako i fizički. Terapije su iscrpljujuće za dječiji organizam i narušavaju cijeli balans u tijelu.

Tako terapija utiče i na “proizvodnju” krvnih ćelija, koje su ključne za nesmetan razvoj i život.

Upravo u trenucima kada su nivoi krvnih ćelija nezadovoljavajući za dalji nastavak liječenja potrebna je transfuzija krvi i njenih derivata. U ovom slučaju krv je lijek. Krv je život, kaže se u saopćenju Udruženja Scre za djecu oboljelu od raka.

– Stoga vas pozivamo sve građane da daruju krv u sklopu akcije darivanja krvi, koju organizuju Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar Sarajevo i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.
Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi, poručili su.