nakon krim obrade

Uhapšeni u akciji “Storidž 2” predati Tužilaštvu, među njima i bivši komandir Žandarmerije

privodjenje yt

Uhapšeno je ukupno 20 lica. Njih 12 lišeno je slobode od strane MUP-a RS-a, dok je njih osam od strane SIPA-e

U nastavku akcije “Storidž 2” ukupno je dvadeset uhapšenih osoba, a među njima je i bivši komandir Žandarmerije u Gradiški koji je od ranije pod suspenzijom Dragan Gavrilović.

Uhapšeni su danas predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine nakon krim obrade.

Prilikom jučerašnjih pretresa koji su izvršeni na više od 50 lokacija na području Banje Luke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada pronađeno je i privremeno oduzeto 1.850 eura, 70.000 KM, jedna poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, određena količna municije, veći broj mobilnih telefona, tablet uređaja, veći broj sim kartica i prenosivih memorijskih uređaja, improvizovana laloratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuane sa pratećim dijelovima, kao i dva putnička motorna vozila. U pitanju je međunarodni kriminal.

Takođe, službe su priznale da je korišten je veliki broj Sky aplikacija za tajno komuniciranje.

U ovoj akciji policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sudjelovali su sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Ko je uhapšen

Uhapšeno je ukupno 20 lica. Njih 12 lišeno je slobode od strane MUP-a RS-a, dok je njih osam od strane SIPA-e.

Najviše lica uhapšeno je iz Gradiške, a to su Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Dragan Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović.

Iz Srpca Radoslav i Saša Narančić, Banjaluke Nebojša Tojagić, Laktaša Radivoj Lekić i iz Novog Grada Dario Taškov.

Takođe, jučer je koncem dana, naknadno uhapšen i Predrag Stanišljević, takođe iz Gradiške.