Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasila se policija

Uhapšeni ubica u Tuzli zlostavljao ljude i životinje, poznat identitet žrtve

Foto: Screenshot/X
Emin Mustafić (na slici) počinio ubistvo u tuzlanskom naselju Miladije

Emin Mustafić je osoba koja je od ranije poznata policiji. Naime, on je u julu 2020. godine, zajedno sa Amirom Mujićem, počinio krivično djelo nasilničko ponašanje s ciljem nanošenja teških tjelesnih povreda

O slučaju u tuzlanskom naselju Miladije u kojem je jedna osoba sinoć izgubila život oglasili su se iz Uprave policije MUP-a TK.

U informaciji dostavljenoj medijima se navodi da je oko 19,40 sati, Policijskoj stanici Zapad/PU Tuzla prijavljeno da se u stanu u Ul. Mitra Trifunovića Uče, u naselju Miladije u Tuzli, dogodilo pucanje iz vatrenog oružja.

– Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS Zapad, te i dežurna ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, kojom prilikom je na mjestu događaja zatečeno beživotno tijelo, zasada NN muške osobe čiju smrt je potvrdio dežurni ljekar Doma zdravlja Tuzla – potvrdila je Adnana Sprečićm glasnogovornica UP MUP-a TK.

Na licu mjesta nalaze se dežurna Tužiteljica Kantonalnog tužilaštva TK, koja rukovodi uviđajem, kao i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za opći kriminalitet i Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ zaštitu, te se po nalogu Tužiteljice preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja.

Poznati identiteti

Kako se nezvanično saznaje ubijen je Ismar Karahmet, a za njegovo ubistvo uhapšen je Emin Mustafić. Kako se saznaje, Mustafić je nakon zločina pokušao pobjeći preko terase na zgradi, ali brzom akcijom policije je uhapšen. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama traga se za još dvije osobe, prenosi RTV TK.

Emin Mustafić je osoba koja je od ranije poznata policiji. Naime, on je u julu 2020. godine, zajedno sa Amirom Mujićem, počinio krivično djelo nasilničko ponašanje s ciljem nanošenja teških tjelesnih povreda.

U slučaju u kojem je bio uhapšen, Mustafić je sa Mujićem u stanu u Tuzli pretukao i zlostavljao muškarca, a sve su snimali mobilnim telefonom.

Dok je policija rasvjetljavala ovaj događaj, E. M. je počinio još jedan i on se odnosi na krađu te zlostavljanje kućnog ljubimca, odnosno psa, što je također snimao i postavljao na društvene mreže.

Tada je policija pronašla ukradene stvari, a pas je vraćen vlasniku.