Crna hronika

Uhapšeni zbog krađe “mercedesa” vrijednog 100.000 KM

08/08/2015

Dva lica sa područja Bijeljine uhapšena su zbog sumnje da su iz kruga privrednog društva u Derventi ukrala automobil “mercedes”, vrijedan oko 100.000 KM.

Slobode su lišena lica čiji su inicijali D.R. i P.B, oba sa područja Bijeljine, dok je za trećim licem J.K, sa područja grada Banjaluka, raspisana potraga, saopštio je Centar javne bezbjednosti Doboj.

Lice čiji su inicijali D.R. juče je uhapsila Granična policija BiH na prelazu između Herceg Novog i Trebinja. Hapšenje je obavljeno na osnovu prethodno raspisane potrage. Uhapšeno lice su potom preuzeli pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Doboj.

U saradnji sa pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje juče je u večernjim časovima uhapšen i P.B.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Doboj utvrdili su, na osnovu operativnih saznanja i preduzetih istražnih mjera, da postoje osnovi sumnje da su 20. jula D.R. i P.B. ukrali vozilo iz kruga privrednog društva “Sanino” na području opštine Derventa.

Oni su vozilo prevezli na područje Banjaluke i predali ga trećeprijavljenom licu koje je automobil odvezlo na prikrivenu lokaciju radi dalje preprodaje i pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Dobojski policajci su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske locirali i ukradeno vozilo pronašli na području grada Banjaluka. Automobil je nakon toga vraćen vlasniku.

Nad dvojicom juče uhapšenih izvršena je kriminalistička obrada, a zatim su predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.

Trećeprijavljeno lice čiji su inicijali J.K. trenutno je nedostupno i za njim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu.

Protiv ova tri lica podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.