Akcija u Banjoj Luci

Uhapšenima za proizvodnje droge oduzeto oko 70.000 KM

laboratorija (1)

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Sanel Šeranić, Nenad Dragišić, Dean Đajić i Danijel Trninić, a osumnjičeni su da su drogu distribuisali u zemlje Evropske unije

Policijski službenici zaplijenili su oko 70.000 KM u raznim valutama od četvorice uhapšenih u akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju droge “skank”, rekla je Srni načelnik Odjeljena za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Mirna Miljanović.

Miljanović je istakla da je iz jedne od laboratorija oduzeto 33.750 eura, 2.200 švajcarskih franaka i 180 KM, te da je pronađeno i oko 900 trski droge “skank”.

Kod uhapšenog lica čiji su inicijali S.Š. pronađena je i automatska puška, eksploziv i falsifikovani dokumenti zbog čega će protiv njega biti podnesen izvještaj za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge, nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Sanelu Šeraniću, osumnjičenom da je vođa kriminalne grupe koja je na području Banjaluke imala dvije laboratorije za proizvodnju skanka, koje je pronašla policija.

Četvorica uhapšenih čiji su inicijali N.D, S.Š, D.D. i T.D. danas će biti predati Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Sanel Šeranić, Nenad Dragišić, Dean Đajić i Danijel Trninić, a osumnjičeni su da su drogu distribuisali u zemlje Evropske unije.

Policijski službenici Uprave MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet izveli su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva, a uz asistenciju Policijske uprave Banjaluka na širem području Banjaluke akciju kodnog naziva “Unikat” u okviru koje su na različitim lokacijama pronašli dvije laboratorije za proizvodnju skanka i uhapsili četiri osobe.