Crna Gora

Krah sezone: Turisti zaobilaze Ulcinj

ulcinj333

Predsjednik Udruženja zakupaca plaža u Ulcinju Prelja Škrelja kaže da je u odnosu na isto vrijeme prošle godine broj turista i promet na kupalištima manji između 30 i 50 posto

Ako je vjerovati turističkim radnicima najjužnije crnogorske opštine, turistička sezona u Ulcinju nije do sada ispunila očekivanja. Iako još nema zvaničnih podataka o broju turista, stanje na terenu pokazuje da je gostiju mnogo manje nego u istom perodu lani, piše Dan.

Vidi se to gotovo na svakom koraku, kako u samom gradu, tako i na mnogobrojnim kupalištima, koja ovih dana izgledaju kao da je predsezona, a ne datumski turistički špic.

Predsjednik Udruženja zakupaca plaža u Ulcinju Prelja Škrelja kaže da je u odnosu na isto vrijeme prošle godine broj turista i promet na kupalištima manji između 30 i 50 posto.

Predsezona je bila veoma loša, početak je još lošiji, a trenutna situacija je katastrofalna.

– Ako ovako stanje potraje, sa sigurnošću mogu reći da će ova turistička sezona biti jedna od lošijih u mojoj višedecenijskoj praksi. Posebno me zabrinjava podatak da evo gotovo sredinom jula ima stanodavaca kojima gosti još nisu pokucali na vrata. Uostalom, dovoljno je proći kroz grad i vidjeti da nema uobičajenih gužvi za ovo doba godine. Šta je uzrok tome ostaje da se vidi – kaže Škrelja.

Prema njegovim riječima, zakupcima plaža, osim loše predsezone i početka sezone, a potom i nevremena koje im je pričinilo ogromnu materijalnu štetu, problem prave inspekcije koje ih kontinurano posjećuju.