Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ukinuto rješenje o pritvoru osumnjičenima za ubistvo Dženana Memića

ljubo seferovic
Ljubo Seferović

Nakon rekontrukcije koja je obavljena preksinoć u Velikoj Aleji, Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu djelimično je uvažilo žalbu branioca troje osumnjičenih za ubistvo Dženana Memića, te ukinulo rješenje o pritvoru od 1. juna ove godine, te je predmet vraćen na ponovno odlučivanje sarajevskom Sudu, potvrđeno je za Faktor iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Osumnjičeni i dalje ostaju u pritvoru dok Sud ne donese novo rješenje.

Rekonstrukcija događaja je do ranih jutarnjih sati rađena u Velikoj Aleji, tačnije na mjestu gdje je Dženan 8. februara zadobio povrede, pod još uvijek ne razjašnjenim okolnostima, kada se nalazio u društvu svoje tadašnje djevojke Alise Mutap.

Ljubo Seferović uhapšen je 2. juna nakon što se samoinicijativno sa suprugom prijavio u policiju kazavši da su krivi za nesreću u kojoj je Memić teško povrijeđen.

On i njegova supruga Vasvija Sejdović te Ljubin otac Bekrija zvani Giga, a koji su, prema vlastitom priznanju, automobilom udarili Dženana Memića koji je sedam dana kasnije preminuo od zadobivenih povreda te teško povrijedili njegovu djevojku Alisu Mutap, popravili su automobil kojim su udarili par, a potom ga prodali.

Ljubo i Vasvija su nakon toga pobjegli iz Sarajeva, a locirani su u Banjoj Luci, na osnovu policijske potrage, pošto su još u aprilu mjesecu identifikovani kao mogući krivci za Dženanovu smrt.

Tokom saslušanja u Tužilaštvu, u prisustvu branioca Omara Mehmedbašića, Ljubo je priznao da je kombijem Transporter T4 udario Alisu i Dženana, ali je negirao da je izašao iz kombija te da ih je udarao po glavi metalnom šipkom. Ljubo je uhapšen 30. maja, a iskaz je tužiocu dao 1. juna.

Vasvija je tokom saslušanja u policiji u jednom momentu otkrila da je Ljubo, nakon povređivanja Dženana i Alise, izašao iz kombija te udarao mladića, ali u izjavi koju je dala tužiocu, ovih navoda nije bilo.