Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ukradena nadgrobna spomen-ploča s grobnice na katoličkom groblju

mup rs – derventa

Policijskoj stanici Derventa jučer je prijavljeno da je u prethodnih deset dana, u katoličkom groblju u mjestu Živinice, općina Derventa, otuđena nadgrobna spomen-ploča s grobnice bračnog para.

Izvršen je uviđaj, a u toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela krađe, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U saopćenju iz ovog centra se navodi i da su policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 jučer lišili slobode R.Š., s područja opštine Tešanj, FBiH, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

Na lokalitetu “Zanatskog centra” u Doboju, Š.R. je uputio ozbiljnu prijetnju po život G.U. i njenoj djeci.

Istog dana, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres putničkog vozila marke “mercedes” koji koristi R.Š., prilikom čega je ispod presvlake suvozačevog sjedišta pronađen paketić od aluminijske folije sa zelenom biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu “marihuanu” (ukupne težine 0,3851 gr) i jedna ručno spravljena cigareta “džoint”, dok je u instrument-tabli pronađen grumen sasušene biljne materije koja asocira na opojnu drogu “marihuanu”.

Nad R.Š. je u toku kriminalistička obrada.