Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naselje stup

Uviđaj u vezi s ubistvom u Sarajevu još traje

ubistvo – stup 1

Kako je Feni kazala glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić, nakon što uviđaj bude završen i kada bude poznato više detalja, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena

Uviđaj u vezi s ubistvom u sarajevskom naselju Stup, kojim rukovodi dežurna tužiteljica Tužiteljstva Kantona Sarajevo (KS), još traje, a žrtva je ženska osoba, rođena 1994. godine, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu.

Iz tog tužiteljstva su precizirali kako osumnjičeni za ubistvo još nije lišen slobode, demantirajući medijske spekulacije o njegovom hapšenju.

Identitet tragično stradale djevojke još nije poznat, osim da je bila 1994. godište, a kako je ranije saopćeno, beživotno tijelo ženske osobe pronađeno je rano jutros ispred restorana nadomak Heco pijace.

Kako je Feni kazala glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić, nakon što uviđaj bude završen i kada bude poznato više detalja, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena.

Angažirani vještaci medicinske i hemijske struke

Operativni centar Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) obaviješten je u subotu u ranim jutarnjim satima o tome da je u sarajevskom naselju Stup, ispred jednog ugostiteljskog objekta pronađeno beživotno tijelo ženske osobe.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, pronašavši na licu mjesta beživotno tijelo ženske osobe.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodi uviđajem koji obavljaju policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz učešće sudskog vještaka medicinske struke i vještaka hemijske struke iz Federalne uprave policije.

Utvrđeno je da je stradala ženska osoba, rođena 1994. godine, navodi se u zajedničkom saopćenju MUP-a KS i Kantonalnog tužilaštva.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

https://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronika/u-sarajevu-ubijena-25-godisnja-pjevacica/1582537/