Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Užas u BiH: Suprugu u sedmom mjesecu trudnoće udarao u stomak

Općinski sud u Ljubuškom jučer je uvažio prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu i odredio jednomjesečni pritvor J. Nj. (29), rođenom u Čapljini, koji se sumnjiči za nasilje u porodici, nanošenje lakih tjelesnih povreda, oštećenje tuđe stvari i upravljanjem neregistriranim vozilom.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo nasilja u porodici.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva ZHK, J. NJ. se sumnjiči da je 21. aprila u Ljubuškom, u porodičnoj kući njegove punice, u alkoholiziranom stanju fizički napao svoju suprugu, nakon čega je pala, udarila glavom o stepenicu i izgubila svijest, javlja Dnevni avaz.

– Vidjevši kako bespomoćno leži, sestre su joj priskočile u pomoć, kada je osumnjičeni jednu sestru udario šakom u glavu, a drugu uhvatio za ruke i odgurnuo je, nanijevši joj lake tjelesne povrede. Tom prililikom je porazbijao stvari po kući, tražeći ključeve od automobila i želeći da vozi njihovo maloljetno dijete, koje je u jednom trenutku uzeo, pa kada je dijete počelo plakati, ostavio ga je samog na podu dnevne sobe i udaljio se vozilom u nepoznatom pravcu – rečeno je iz Tužilaštva ZHK.

Također, u petak, 3. avgusta, ponovo je u alkoholiziranom stanju fizički nasrnuo na svoju suprugu u poodmaklom stadiju trudnoće od sedam mjeseci.

U jednom momentu, kada se njegova supruga udaljavala od njega u smjeru kuće, on je sustigao i šakom udario u glavu, nakon čega je izgubila svijest.

– Dok je ležala na podu, prišao joj je te nogama i šakama udarao po tijelu i trudničkom stomaku. Tom prilikom porazbijao je stakla na vozilu i stvari pred kućom, te je sjeo u neregistrirano vozilo i odvezao se, nakon čega su ga zaustavili policijski službenici i uhapsili – naveli su iz Tužilaštva ZHK