Crna hronika

porodična svađa

Užas u Živinicama: Ubio sina, pa sebe, supruga se spasila skokom s balkona

29/02/2020

Zločin se dogodio u naselju Ciljuge u porodičnoj kući

Užasna tragedija pogodila je jutros Živinice. Poolicijska stanica Živinice obaviještena je jutros u 8:10 sati kako je u Ciljugama, Grad Živinice došlo do pucnjave u porodičnoj kući. Nakon što su izašli na mjesto događaja službenici PU Živinice i Jedinica policije za specijalnu podršku pronašli su dva beživotna tijela muških osoba kao i vatreno oružje pištolj.

U ovom događaju prostrijelnu ranu zadobila je i jedna ženska osoba koja je prevezena u UKC Tuzla gdje joj je ukazana pomoć. Ljekari su konstatovali teške tjelesne povrede i ona je zadžana na daljnjem liječenju. Na mjestu tregedije službenici Odjela kriminalističke policije u saradnji sa dežurnim kantonalnim tužiocem Tužilaštva Tuzlanskog kantona obavljaju uviđaj i poduzimaju sve potrebne radnje u rasvjetljavanju ove tragedije.

– Trenutno ne raspolažemo informacijama o karakteru povreda Zade Mujčinović. Uviđaj je u toku i utvrđuju se okolnosti koje su dovele do ove porodične tragedije. Također, za sada ne možemo pouzdano govoriti o motivima koji su doveli do ovog događaja.Nakon obavljanja uviđaja i dokumentovanja svih relevatnih informacija MUPTK će dostaviti Tužilaštvu izvještaj te će se poduzeti sve druge potrebne istražne radnje- saopćeno je iz Kantonalnog tužilastvao Tuzlanskog kantona.

Nezvanično, Zijad Mujčinović (54) ubio je svog sina Admira (33) i teško ranio suprugu Zadu (54). Nakon počinjenog zločina, pucao je sebi u glavu.

On je, prema istom izvoru, nakon kraće svađe pucao u svog sina iz pištolja, te ga usmrtio na licu mjesta. Supruga koju je teško ranio spasila se skočivši s balkona kuće.

Mujčinović je nakon toga, prema prvim informacijama, pucao sebi u glavu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.